mandag 30. april 2012

Da var det kvelden her i huset. Etter en dag med vedkløyving, og deilig hjemmelaget pizza hos Emma og Tommy.
Hundene har lekt og kost seg, så Molly er helt kaputt.
Så nå blir det natta på hele gjengen her.
Ny dag med ved i morgen.



Kjekt å ha til vinter'n.

God natt folkens:) sov godt


- Posted using BlogPress from my iPad

søndag 29. april 2012

Steinbedet

Nå er endelig Steinbedet ferdig:) etter noen timer i finværet i går, så er det endelig ferdig. Har også fått flytta noen roser, å satt nedi det.


Rhododendron i midten:)
satser på at den liker seg der.
Mista helt tellinga på hvor mange fulle trillebårer med jord som fikk plass oppi der. Men det var mange!!!
Hele greia er 5kvm sånn ca!!!!

Men må si det ble flott:)
Nyt dagen:) vi koser oss på terassen:)

lørdag 28. april 2012

Soool!!!

Endelig titter sola frem. Den har vert savnet i flere dager. Skikkelig utedag, fortsetter med å stable Stein til bedet. Har også fått klippet ned rosene mine. Satser på at det ikkeer for tidlig...
Nesten museører på bjørka... Nesten...





Hvitveisen står i full blomst her også



Pynta epletreet... Vakkert... Tror faktisk det hjelper. Har ihvertfall fått noen knupper som ikke er spist opp. Ikke umulig det blir epler i år allikevel :)

Ha en flott dag:)

fredag 27. april 2012

Fredag og helg.

Fremdeles møkkavær.
Synes det er på tide at sola stikker fram, eller at det ihvertfall slutter å regne, så det går ann å bli ferdig med påbegynte prosjekter i hagen...
Synes egentlig det meste står halvferdig her. Men men!!
Har vert en tur hos min mor, der blomstrer løkene jeg satte for to år siden. Og tulipanene jeg trodde jeg hadde gravd opp, kommer som bare den.




Ettersom bedet ble over grodd av ugress, så er det bare løkene igjen. Men de trenger seg lett igennom gresset:)
Gleder meg til å se om de lilla tulipanene har overlevd...
Nyt dagen:)

torsdag 26. april 2012

Torsdagsregn...

Idag blir det en innedag!!! Været blir jo ikke no bedre på skogen jo. Bare regn, bløtt og rått. Så kjedeli.

Får vel ikke gjort no med det nye bedet mitt heller. Gubben er å jobber i Oslo, så han kommer vel seint. Men er jo ikke så mye igjen nå. Å det blir stooooort:) gleder meg:)


Gubben i gang:) steinen er naturstein som gubben en gang har sprengt, og kjørt unna til et lager. Så har vi plukket ut de med så og si rette side på to sider, og ikke så altfor store. så blir steinene lagt ca 5-10 cm ned i jorda, ettersom det er rimelig skeivt på plenen våres, og vi vil jo at bedet skal være rett:)



Så er det bare å stable, og fylle med singhel bak, å så jord.



Tadaaa:) ser godt høydeforskjellen...
Helt i venstre hjørne ser dere drivteltet.... Midlertidig løsning... Må ha skikkelig drivhus... Men blir ikke på noen år..

HA EN FLOTT DAG:)

tirsdag 24. april 2012

Kaffe i skyggen...

Henger litt etter her på mårran, men nå er sengeklærne på vask, og huset sånn passe rent....
Da er der dags for kaffepause i skyggen... Vi har mårras sola på framsia av huset, så det er egentlig ganske koselig å ta mårraskaffen der. Men i dag er jeg som sagt litt etter...


Handla stoler og bord på Nille faktisk!!! På fredag, og noen blomster oppheng:)
Gleder meg til å få noen fine store petunia eller no sånt på veggen bak!
Tror det blir bra:) Nå får det duge med en stemor som overlevde -7°...


Nå blir det kaffe nyting med pippipen i bjørka!!!


Skuffa på maggi'n er fyll av matjord, som skal få komme i det nye bedet mitt, som jeg satser på vi blir ferdige med i dag, eller i morgen.

Litt senere i dag blir det en liten rundtur i Hagen:)

Ha en koselig formiddag:)

mandag 23. april 2012

Fuglebrettet

Her ser dere fuglebrettet mitt utenfor kjøkkenvinduet. Ingen fugler der enda, men de kommer vel. Har fulle bjørka av pippiper rett utenfor her. Satser på å få satt opp noen fuglekasser i nærmeste fremtid også, så vi får noen insektspisere, da det kryr av mygg her om sommeren.


Ble med litt plantejord på bildet også, men det får så være...

Nå har jeg besøk av min søster Hege, og hunden Balder:)


Calamondin ble med den å.
Den kjøpte jeg på hagemessa. Alltid hatt lyst på En sånn busk, med gule frukter.

Nå skal vi kose oss med kaffe, å vente på pippipen:)

Ha en flott dag:)

God morgen!

God morgen folkens:)
Lengter etter sola, men satser på at den dukker opp i dag!



Mandag, i dag er det skole dag. Skal hente min søster i Sverige nå snart. Så får vi vel se om det blir gjort noe ute før jeg reiser til Kongsvinger.
Kaffe og røyk på den nye "koseplassen" forran huset. Så blir det avgang.

Good dag<3

søndag 22. april 2012

Søndagen overstått:)

Overskyet og småkjølig ute i dag også, men har da fått gjort noe:) et etterlengtet fuglebrett ble snekret av kapp og rester fra verandaen. Og satt opp utenfor kjøkkenvinduet. Så nå har både jeg og de tre kattepusene mine noe å se på om morgenen. Har også fått laget meg en smålig løsning på vanning av skjøre spirer. Ettersom vannkanna mi har lett for å tømme litt mer en det det skal om gangen så ble det en Stor brusflaske med masse hull i korken. Fungerte kjempe bra!!! Og de stakkar små lobeliane slipper å drukne. når jeg vatnet spirene, fikk jeg se at blomkarsen har skutt til værs... Er ikke mange dagene siden jeg satte dem. Bare synd de blir så lange å tynne... Venter også spent på akeleier i rødlilla og hvit, og pakken med engletrompeter! Gleder meg helt syyykt. Har også fått skiftet dekk på bilen, så nå satser jeg på våren, å ikke mere snø før til høsten!:) Ettersom elgen og rådyrene spiser opp både epletrær og flocks så ble det hengt opp noen tomme flasker i epletreet, satser på at det holder til jeg finner en annen litt penere løsning! Nå blir det natta. Ny dag i morgen Molly har allerede tatt kvelden:)

onsdag 18. april 2012

Det spirer:)

Etter en del slossing med både hunder og katter, har jeg endelig funnet en løsning for mine kjære stiklinger og spirer. Molly vår shih tzu på 4 mnd har funnet ut at jord er gøy.... Til min fortvilelse, og de tre søte kattene våres synes det er ekstra gøy å trampe ned alt grønt som har kommet opp...
Har måtte sådd noen nye frø av både Lobelia, og middagsblomst, da er det bare å krysse fingrene for at det spirer fort!!! Håper bare det ikke er for sent.
Agurkurt, tomat, paprika og vanlig agurk er priklet, så da mangler jeg bare å så noen solsikker, og en eller annen blå frø pose... Så er det bare å vente.
Her har det vert så kjølig å rått at det biter i kroppen bare en stikker nesa ut. Vi bor helt øverst opp mot skogen....(som ikke er der mer) for den har nemlig naboen hugget ned.... Så det blåser godt noen ganger. Skal prøve å få satt en hekk, eller no slikt etter hvert, men nå får det duge med småbjørka som vi har latt stå igjen.
Har en del prosjekter på gang her. Veranda og flytting av noen stauder står egentlig først på lista. Og vi mangler vel egentlig bare rekkverket på verandaen. (venter på snekker'n) i og med vi har planer om å ha tak over etter hvert, så fikk en snekker venn av min kjære den store æren av og bygge veranda. (da blir det ihvertfall rett)
Vi har fylt ut helt opp til 50 cm med singhel ut mot plenen for og få det rett, og støpt tre pillarer.
Jobben til gubben blir og fylle ut, og rette av plenen til vinteren.
Ettersom vi har en del skog og kratt på eiendommen, som vi vil skal bli plen....
så slik går dagene... ha en flott lørdag ;) (søndag)

fredag 13. april 2012

Hagemessa 2012

Å sååå mye spennende å se på der. Masse å bruke pengene på også. Etter en endt fredag, så fikk jeg med meg noen pelargonium i lyse farger, tror den ene heter prinsesse mary? Hvit og skjønn. Gleder meg til hun får sine lyse blomster.
fikk også med meg en haug med frø, noen stauder, et par fucshia i nye farger, lyse disse også. Og en etterlengtet rhododendron, i praktfull rosa. Gubben var også med, så da blei det litt titting og ideene begynte og koke. Han falt pladask for den fantastiske "spyttefontenen" helt bakerst. Så da er det ikke umulig jeg får min drøm om en hagedam i oppfyllelse. Ikke i år, men kanskje neste:) han fikk ihvertfall handla den etterlengtede paviliongen.
Så da må han nok en tur til Lillestrøm i morgen for og hente den.
Gledes:). Jeg skal derimot hente min søster, og ut på ridetur i morgen. Hesten har ikke fått trim på noen dager, så samvittigheten gnager litt.
Regner med det blir en tur til lillestrøm på søndag også, så da får jeg tatt med meg noen rosebusker, og hjelpe min svigerinne med blomster valg til hennes hage.

onsdag 11. april 2012

En blogger....

Da er jeg offisielt en blogger.... Satser på at det kommer til å vare, og at det er noe jeg kommer til og kose meg med.
Håper jeg får mange følgere til slutt, og at dette kan bli en koselig blogg :)
God natt:).