fredag 10. januar 2014

Bursdag og suksessterte!!

I går hadde mannen i huset bursdag! Og den skal feires i morgen med suksessterte, vafler og oreokake! 
Den gule flotte kaken er alltid en slager! 
Og her kommer fremgangsmåten! 

Bunn:

150 g grov malte mandler
150 g melis
4 eggehviter

Krem:

1dl kremfløte
4 eggeplommer
1 vaniljestang
125 g sukker
150 g smør

Slik gjør du: 
Sett ovnen på 175 grader. Mål opp melis og mandler (romtempererte egg)

Del Eggehviter og legg bakepapir i formen. (24cm)
Pisk Eggehviten stiv, vend forsiktig inn mandler og melis
Stek bunnen i ca 45 min på nederste rille.

Ha sukker, fløte, eggeplommmer, og vaniljestang i en kjele. Varm opp og rør til det tykner. Avkjøl.
Romtemperert smør er en fordel. Dette pisker jeg inn når eggekremen er kald. Da får du en luftigere krem på kaken!
Da er det bare å legge over kremen når kaka er kald.
Ettersom jeg ikke skal servere kaka før i morgen, venter jeg med pynten. Smeltet sjokolade er lettvint, og lekkert! 
Ha en flott kveld. 

L<3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar